Paul Kersten

naam

Paul Kersten

functie

partner / landschapsarchitect

curriculum vitae

e-mail

Paul Kersten (1966) is geregistreerd landschapsarchitect en studeerde in 1990 af aan de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein te Boskoop. Sinds 2006 is hij medeoprichter/partner van wUrck. Voor de oprichting van wUrck was hij ontwerper bij de gemeenten Tilburg en Roosendaal en later als landschapsarchitect/projectleider werkzaam bij VHP s+a+l in Rotterdam. Vanuit een generalistische ontwerphouding is hij actief geweest binnen de verschillende ontwerpdisciplines en op alle schaalniveaus. Hij is een goede teamspeler die met kennis en enthousiasme en veel doorzettingsvermogen projecten verder brengt, het liefst tot realisatie.

Enkele spraakmakende gerealiseerde of in uitvoering zijnde ontwerpen van zijn hand zijn o.a. de Pleinen van de Zuidtangent, Bataviastad in Lelystad, De Dongezone, Koolhoven en de Frankische Driehoeken in Tilburg, Stichtse Kant in Almere en de stationspleinen van Lelystad en Haarlem.

In 2018 ontving zijn ontwerp voor de herstructurering van de woonwijk Kerckebosch in Zeist de prijs voor Bouwen + Biodiversiteit en werd Kerckebosch uitgeroepen tot meest natuurinclusieve woonwijk. Bouwen en tegelijkertijd natuur ontwikkelen is voor hem vanzelfsprekend en altijd al uitgangspunt geweest in zijn werk. De weg van de Toekomst in Oss, de Randweg Eindhoven/A2, de wijk Koolhoven in Tilburg, De energieneutrale Maximabrug en N322 Beneden Leeuwen Druten en de Randweg Zundert zijn hier sprekende voorbeelden van.

Al deze gerealiseerde plannen getuigen van een uitstekende materialenkennis en oog voor detaillering. Ecologische principes en natuurlijke processen drukken in al zijn ontwerpen een belangrijke stempel met duurzame plannen als vanzelfsprekend resultaat.

Sinds 2008 is hij lid van de adviescommissie stedelijk groen van de Gemeente Tilburg. Daarnaast is hij lid van de kwaliteitsteams van Blixembosch Noordoost/Eindhoven, Koolhoven/Tilburg en Kerckebosch/Zeist.

De Bossche Hoeve

Bosschenhoofd

Vliegbasis Soesterberg

Soesterberg

Stationsplein en Rode Loper Haarlem

Haarlem

Koolhoven

Tilburg

Randweg A2

Eindhoven

N322

Beneden-Leeuwen / Druten