afstudeerproject van Thibo Duifhuizen gepubliceerd in Blauwe Kamer

datum

03.07.2017

In het nieuwste nummer van de Blauwe Kamer is het afstudeerproject van Thibo Duifhuizen, landschapsarchitect bij wUrck, gepubliceerd De Blauwe Kamer heeft een dossier gemaakt van 28 excellente afstudeerprojecten van elf ontwerpopleidingen. Wij zijn bijzonder trots op Thibo dat zijn project voor deze publicatie is uitgekozen.

Thibo heeft tuin- en landschapsinrichting gestudeerd aan de Hogeschool van Hall Larenstein. De locatie van zijn afstudeerplan is de voormalige afvalstortlocatie Braambergen in Almere, die ontwikkeld wordt tot een energiepark met natuur, recreatie en duurzame energiewinning.
In het afstudeerplan krijgt ‘Energiepark Braambergen’ een recreatieve betekenis en wordt het een plek waar duurzame energie wordt teruggewonnen. De centrale ingreep is het ontwerp van een landschappelijke ‘wateraccu’ waarin energie wordt opgeslagen in water dat omhoog wordt gepompt, om deze energie later weer terug te winnen via een waterkrachtcentrale. Zo zal het park een slimme en attractieve schakel worden in’ het duurzame energienetwerk (namelijk opslag van energie) en kan het zichzelf terugverdienen door de energie te leveren aan Almere.

Benieuwd naar zijn afstudeerplan? Lees hier het hele artikel uit de Blauwe Kamer.