Ernst van Rijn

naam

Ernst van Rijn

functie

partner / architect

curriculum vitae

e-mail

Ernst van Rijn (1962) is in 1988 als architect cum laude afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. Daarna heeft hij in Londen gestudeerd aan de Architectural Association.

In de negentiger jaren werkte hij als ontwerper o.a. bij Hans Kollhoff en Ben van Berkel. Vervolgens heeft hij bij VHP in Rotterdam ruime ervaring opgedaan als zelfstandig projectarchitect en –stedenbouwkundige, met verschillende woningbouw- en utiliteitsbouwprojecten op zijn naam.

Sinds 2006 is hij founding partner van wUrck. Als architect reikt zijn interesse van het bouwkundig detail tot de ideologie van de stad. Zijn kracht ligt in het snel schakelen tussen deze en alle tussengelegen schaalniveaus, en hij treed dan ook op als architect maar tevens met enige regelmaat als stedenbouwkundige. In het oog lopende projecten van de afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld Meerrijk in Eindhoven en het Fietssouterrain onder het Stationsplein in Haarlem. Daarnaast heeft hij veel ervaring opgedaan met grote infrastructurele projecten waar juist de samenhang tussen architectuur en landschap een belangrijke rol spelen, zoals de N322 in het Land van Maas en Waal en de A9 tussen Schiphol en Almere (SAA).

Klapwijkse Pier 3

Berkel / Lansingerland

Meerrijk Blok C1/2/6/7

Eindhoven

Meerrijk Blok C3

Eindhoven

Rijnlandroute

Provincie Zuid-Holland

Meerrijk Blok A

Eindhoven

Fietssouterrain

Haarlem

N322

Beneden-Leeuwen / Druten

Over het Water

Schiedam