Oriol Casas Cancer

naam

Oriol Casas Cancer

functie

partner / architect / stedenbouwkundige

curriculum vitae

e-mail

Oriol Casas Cancer (1972) is als architect afgestudeerd aan de Escola Tecnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (2000). Door middel van verschillende beurzen heeft hij onder anderen aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) gestudeerd en een Master in stedenbouw in de Fundación Politécnica de Barcelona gedaan. Sinds 2006 is hij mede-oprichter/partner van wUrck.

Voor de oprichting van wUrck was hij architect bij VHP s+a+l in Rotterdam en CCRS-stedenbouwkundigen in Barcelona. Vanuit een generalistische ontwerphouding is hij actief geweest binnen de verschillende ontwerpdisciplines en op alle schaalniveaus. Hij is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het stedenbouwkundigplan en architectuur van Meerrijk (2001-20) in Eindhoven, voor het ontwerp van de fietsstalling Strawinskylaan te Amsterdam (2018), de Waterlandseweg brug in Almere (2021) en de appartementenvilla’s Landgoed de Hoven te Rotterdam (2020).

Hij is gespecialiseerd in zowel mobiliteit- als woningbouwopgaves. Een zorgvuldige inpassing en integratie van ruimtelijke, maatschappelijke, historische en ecologische aspecten vormen de basis van zijn ontwerpstrategie. De vertaling van de ambities van een abstracter hoger schaalniveau tot aan het specifieke detail en het bewaren van deze ambities tijdens het ontwerpproces vatten zijn werkwijze samen.

Oriol combineert zijn professionele carrière met gastdocentschappen aan de TU Delft en de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en Arnhem.

Cirkelbrug

Almere

Fietsbrug Aarkanaal

Alphen aan den Rijn

De Bossche Hoeve

Bosschenhoofd

Bospatiovilla’s

Zeist

Fietsparkeergarage Strawinskylaan

Amsterdam

Landgoed De Hoven

Rotterdam

Brug Wilhelminakanaal

Oirschot

Parkeergebouw Rotterdamseweg

Delft

Fietsenstalling Stationsplein

Amsterdam

Daniel den Hoedbrug

Rotterdam

Stationsplein en Rode Loper Haarlem

Haarlem

Transferium Dieren

Dieren

Meerrijk Blok A

Eindhoven

Transferium Barneveld Noord

Barneveld