Fietsenstalling Stationsplein genomineerd voor AAP 2023

datum

18.03.2023

ga naar project:

De tien genomineerde projecten voor de Amsterdamse Architectuurprijs 2023 zijn vanochtend bekend gemaakt en ‘onze’ Fietsenstalling Stationsplein is een van de genomineerden!

Volgende week gaat de 13-koppige vak- en publieksjury alle projecten op locatie beoordelen. Op 10 mei wordt de AAP award uitgereikt aan de architect en opdrachtgever van het beste project dat afgelopen jaar is opgeleverd binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam.

“We zijn zeer vereerd met deze nominatie,” aldus Oriol Casas Cancer, wUrck architect en partner. “Vooral omdat er voorheen weinig aandacht was voor fietsenstallingen. Het afgelopen decennium is er veel kwaliteit gegenereerd op het vlak van deze voorzieningen. Dat maakt de waardering van Arcam voor ’s werelds eerste onderwater fietsenstalling nog waardevoller.”

Initiatiefnemer Arcam wil met de Amsterdamse Architectuurprijs het publieke debat over de Amsterdamse architectuur stimuleren. De prijs is een belangrijke graadmeter voor wat er wordt opgeleverd in Amsterdam, wat er speelt in de bouwsector, hoe beleid een fysieke uitwerking krijgt in architectuur en hoe ontwerpers en opdrachtgevers daarmee omgaan. Oriol: “De winnaar van de prijs is dan ook een waar voorbeeld. Hoewel we flinke concurrentie hebben, hopen we natuurlijk dat we met de Fietsenstalling Stationsplein de prijs in de wacht weten te slepen.”