Parkwoningen Bennebroek opgeleverd

datum

01.12.2022

ga naar project:

De ‘parkwoningen’ op het De Raakterrein in het Noord-Hollandse Bennebroek zijn klaar voor bewoning. Medio 2021 werd gestart met de bouw van de woningen en inmiddels zijn alle huizen opgeleverd. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de groene inrichting van de openbare ruimte.

Samen met Pure Development en Bot Bouw won wUrck eind 2019 de aanbesteding voor de ontwikkeling en realisatie van de ‘parkwoningen’. Deze huizen zijn onderdeel van de herontwikkeling van het terrein tot een parkachtig woongebied, grenzend aan de tuinen van het St Lucia Klooster. De vijftien woningen zijn opgedeeld in vijf blokjes van drie woningen, die zorgvuldig zijn ingepast in de groene, autoluwe omgeving. Het bestaande bomenbestand is hierbij grotendeels gehandhaafd.

De ‘parkwoningen’ staan direct in het park en hebben compacte privétuinen met robuuste erfscheidingen en een elegante pergola als ‘buitenkamer’. De opgetilde, open woonverdieping met grote pui biedt een panoramisch zicht over het woonpark. Uitgevoerd in een warme bruine kleur baksteen gaan de blokjes vanzelfsprekend op in het lommerrijke parklandschap. Accenten en insnedes van duurzaam geproduceerd, vergrijzend cumaru verlevendigen de volumina. Dubbelhoge houten entrees markeren de individuele woningen.

Naast de royale grondgebonden woningen, mocht wUrck eveneens het openbare parkgebied ontwerpen.