Plan De Kreken wint tender Waelpolder

datum

08.12.2022

Met het plan “De Kreken” heeft wUrck samen met Ter Steege en Pure Development de tender voor de realisatie van 48 woningen in Waelpolder te ’s-Gravenzande gewonnen. De tender was uitgeschreven door de Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland (ONW).

Met De Kreken wordt een aantrekkelijk woonlandschap gerealiseerd waar klimaatadaptatie en gemeenschapszin op ontspannen wijze bij elkaar komen. wUrck is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig, landschappelijk en architectonisch ontwerp van het plan.

Er worden 3 typen woningen gerealiseerd, tweekappers, driekappers en vrijstaande woningen met een eigentijds landelijke uitstraling. Wat het plan bijzonder maakt is dat de woningen, in aansluiting op het eigen kavel, een groen binnengebied en een ‘dorpsplein’ met elkaar delen. Het gemeenschappelijke binnengebied, wordt gebruikt om water op te vangen en vast te houden en vormt een groot natuurlijk en autovrij speelparadijs. Het dorpsplein heeft een buurtfunctie, hier ontmoeten jong en oud elkaar. De duurzame woningen kenmerken zich door het gebruik van natuurlijke materialen en een uitgekiend energieconcept, met onder andere een eigen batterij voor de opslag en buffering van energie en de integratie van phase changing materials in de vloer.
In de komende maanden zullen wij met Pure Development en Ter Steege verder invulling geven aan de ontwikkeling van De Kreken. Naar verwachting gaan de eerste woningen komende zomer in verkoop. De realisatie is in 2024, Ter Steege Bouw Vastgoed bouwt de woningen.