Van graan tot brood

datum

26.06.2014

Na een grondige restauratie van de korenmolen De Heimolen heeft de Gemeente Rucphen besloten dat de instandhouding van dit rijksmonument niet tot haar kernactiviteiten behoort en is op zoek gegaan naar belangstellenden. De familie Tak heeft, samen met wUrck, plannen ontwikkeld voor deze molen in het prachtige buitengebied tussen Rucphen, Roosendaal en Halderberge.

De plannen van de familie Tak zijn gemaakt rond het thema ‘van graan tot brood’. Rond dit thema zal de molen weer graan moeten gaan verwerken tot meel en in een bakkerij in de molen kan dit meel verder verwerkt worden tot diverse broodproducten. In deze ambachtelijk omgeving kunnen mensen met beperkingen en zinvolle dagtaak verrichten zodat zij afhankelijk van eigen mogelijkheden in de lokale maatschappij integreren.

wUrck heeft deze plannen in het concept ‘dubbelbelt’ vertaald. Naast de molenbelt een tweede berg waarin mogelijkheden voor horeca voorzieningen en andere soort activiteiten kunnen plaatsvinden. Een molen om het graan te malen en een tweede hart, een oven om het brood te bakken.

Op 25 juni is de samenwerkingsovereenkomst tussen de Gemeente Rucphen en de familie Tak ondertekend in de Heimolen en is de eerste stap naar een prachtig project gemaakt.