wUrck viert feest

datum

03.10.2019

ga naar project:

Op 6 september vierde wUrck zijn 13de verjaardag met de ingebruikname van zijn vernieuwde kantoor aan de Sluisjesdijk en de publicatie van het boek wUrck: 13 Jaar Integraal Ontwerpen. Zo’n 150 mensen waren bij het feest aanwezig.

Het kantoor van wUrck is het afgelopen jaar vernieuwd en uitgebreid. In plaats van te verhuizen naar elders in de stad heeft wUrck ervoor gekozen om zijn oude pand geschikt te maken voor de toekomst. De bestaande twee lagen zijn nu door een vide met elkaar verbonden, terwijl bovenop het pand een extra verdieping met dakterras is toegevoegd. Een aanpalende loods is bij het kantoor getrokken, waarmee een zee aan opslagruimte is ontstaan. Wat betreft duurzaamheid is het uit 1959 stammende kantoor state of the art gemaakt. Bij al deze vernieuwing is er steeds voor gezorgd dat het kenmerkende Rotterdamse en industriële havenkarakter niet verloren ging.

In het boek wUrck: 13 Jaar Integraal Ontwerpen, dat tijdens het feest werd gepresenteerd, kijkt wUrck terug op zijn geschiedenis en vooruit naar de toekomst. wUrck werd in 2006 opgericht door Gijs Wolfs, Ernst van Rijn, Oriol Casas en Paul Kersten en heeft inmiddels 26 mensen in dienst. Om te onderstrepen dat wUrck gelooft in samenwerking en multidisciplinariteit vroegen we 13 mensen met wie wUrck de afgelopen jaren samenwerkte een bijdrage te leveren aan het boek. Mocht u graag een exemplaar ontvangen, stuur ons dan een mailtje ([email protected]).

Fotografie: Roos Pierson