Haagweg, Rijswijk

opdrachtgever

  • Gemeente Rijswijk

planteam

  • Oriol Casas Cancer
  • Paul Kersten
  • Danli Sheng

ontwerp

2011-2012

Nieuws

Breng via dit formulier iemand op de hoogte van dit project!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De gemeente Rijswijk is voornemens de Haagweg te reconstrueren. wUrck heeft de opdracht gekregen om samen met de stakeholders (omwonenden, winkeliersvereniging fietsersbond, buurtverenigingen) ontwerpvarianten te onderzoeken voor het nieuwe wegprofiel. De doelstelling hiervan was om niet direct te komen tot een voorkeursmodel maar om de (on)mogelijkheden in beeld te brengen.

Specifiek voor deze vraag heeft wUrck een puzzel bedacht waarmee op een participatieavond eenvoudig varianten konden worden bedacht en tegelijkertijd gevisualiseerd konden worden.

Onder leiding van ontwerpers van wUrck en gemeenteambtenaren legden de belanghebbenden samen de puzzelstukken tot ontwerpvarianten die direct met de digitale camera werden vastgelegd en in de pauze werden verwerkt tot een complete variantenstudie. Na de pauze presenteerden de belanghebbenden deze varianten aan elkaar en werden de “voors en tegens” uitgewisseld.

De gemeente Rijswijk was zeer tevreden over het resultaat en het verloop van de avond; “deze werkwijze werkt prima en is een effectieve tool gebleken om mensen daadwerkelijk te betrekken in het ontwerpproces”. Voor wUrck was deze opgave een goede case waarbij we ontwerpervaring direct effectief konden koppelen aan belangen en wensen vanuit de omgeving.