nl | en |
youtube twitter linkedin facebook instagram

Een toost op een inspirerend jaar! < >

datum

24.01.2017

ga naar project:

Afgelopen vrijdag 20 januari hadden wij een nieuwjaarsborrel georganiseerd in de Blauwe Lis, een nieuw woongebouw ontworpen door wUrck. De genodigden kregen een sneak preview van dit gebouw aan de Klapwijkse Zoom in Berkel en Rodenrijs vlák voordat het opgeleverd werd. Samen met Pure Development en Waal Bouw heeft het team van wUrck de afgelopen jaren hier hard aan gewerkt.

’s Middags konden de gasten een rondwandeling maken door het gebouw. Er waren drie woningen in het appartementengebouw speciaal voor deze middag opengesteld. Op de vijfde en bovenste verdieping kon men een dakterraswoning bezichtigen met prachtig uitzicht over Berkel en de skyline van Rotterdam. Daarnaast was een hoekappartement op de 4e verdieping en een tussenappartement op de 3e verdieping opengesteld. De vrieskou die buiten heerste, trotseerden we binnen met een kachelblower en een warme beker soep.

Tijdens de borrel vertelde Ernst van Rijn in een korte presentatie meer over dit bijzondere project. De Blauwe Lis maakt onderdeel uit van het opvallende woningbouwproject de Klapwijkse Pier. Al sinds 2007 is wUrck betrokken bij de ontwikkeling hiervan. De Blauw Lis is het tweede gerealiseerde wooncomplex van het plan dat bestaat uit een ‘familie’ van een vijftal verschillende appartementgebouwen. Samen met de eerder gerealiseerde Gele Lis deelt het gebouw een innovatieve daktuin waaronder de parkeervoorzieningen gerealiseerd zijn. Een voorbeeld waarbij wUrck de disciplines architectuur, stedenbouw en landschap geïntegreerd heeft.

Wilt u de volgende keer ook aanwezig zijn bij een sneak preview georganiseerd door wUrck? Stuur dan een mail naar [email protected], dan houden we u op de hoogte van een volgend evenement.

Foto’s: Stephan Nierop