Indrukwekkende plaatsing van de DNA-brug

datum

29.05.2017

ga naar project:

Onder grote publieke belangstelling zijn afgelopen vrijdagavond de bogen en het rijdek van de DNA-brug ingehesen. Enkele honderden mensen hebben de monsterklus bekeken vanaf een tribune. Na het inhijsen van de bogen, was het vervolgens nog even wachten op het transport van het composieten rijdek. Met een paar uur vertraging kwam het dek van Fibercore vanuit Rotterdam rond twee uur ’s nachts aan en kon deze ook worden ingehesen en geplaatst. In het vroege ochtendgloren omstreeks 6 uur lag het 5,5 meter brede rijdek op zijn plek.

Een paar weken eerder al waren de bogen vanuit de werkplaats van Buiting Staalconstructie verplaatst naar de locatie aan de Auke Vleerstaat. Ter plekke zijn de stalen bogen van 28.000 kilo vervolgens aan elkaar gelast en voorzien van ledverlichting.

Het was een lange nacht, maar de brug ligt mooi op zijn plek en het resultaat mag er zijn! De officiële opening van de DNA-brug is donderdag 27 juli.

De DNA-brug is de verbindende schakel van de fietssnelweg F35: een snelle aaneengesloten fietsroute tussen Enschede en Hengelo. De stalen bogen van de DNA-brug dragen de overspanning in de 26m lengte en een composieten rijdek van glasvezel en kunststoffen met een dekdikte van 30 cm draagt de overspanning tussen de bogen.

© Ben Lensink

© Ben Lensink

© Ben Lensink