nl | en |
youtube twitter linkedin facebook instagram

Kameleon façade < >

datum

26.05.2016

ga naar project:

wUrck en Ballast Nedam hebben het ontwerp gemaakt voor de nieuwe parkeergarage van Aegon. De garage is voorzien van bijzondere dynamische gevels die op zorgvuldige wijzen reageren op de omliggende omgeving. Enerzijds reageren de gevels op de architectuur van het reeds bestaande Aegon gebouw, anderzijds op het landschap van de ecologische verbindingszone ‘de Schenkstrook’.

De gevels worden gekenmerkt door repeterende aluminium verticale lamellen met dezelfde lichte kleurstelling als het Aegon gebouw. De lamellen worden gecombineerd met rvs spankabels die werken als ondersteuning voor de klimplanten. Alle gevels krijgen een groene uitstraling door het toepassen van begroeiing met Witte regen in de vorm van verticale stroken van verschillende afmetingen. Door de begroeiing zal de parkeergarage langzaamaan opgenomen worden in het landschap en met de seizoenen mee veranderen.

Begin bouw: juni 2016