Kerckebosch genomineerd voor NVTL Awards 2023

datum

02.05.2023

ga naar project:

Kerckebosch is genomineerd voor de NVTL Awards 2023 en daarmee een van de kanshebbers in de categorie ‘Uitgevoerd plan’. “Het zou mooi zijn als ons project Kerckebosch opnieuw in de prijzen valt, maar alleen al in dit rijtje mogen staan tussen onze collega’s en die andere prachtige plannen is al fantastisch,” aldus wUrck partner en landschapsarchitect Paul Kersten.

De NVTL Awards worden jaarlijks uitgereikt en hebben als doel de Nederlandse landschapsarchitectuur in de breedte te stimuleren, landschapsarchitecten erkenning te geven voor hun werk en talent een extra duw in de rug te geven. De 34 ingediende projecten vallen in drie categorieën – ‘Uitgevoerd plan’, ‘Studie’ en ‘Talent’ – en worden beoordeeld door een brede, jaarlijks wisselende vakjury.

De award in de categorie ‘Uitgevoerd plan’ wordt uitgereikt aan projecten die op een vooruitstrevende manier de negatieve gevolgen van klimaatverandering weten te beperken en tegelijkertijd andere ontwerpers inspireren in het debat over de maakbare toekomst van Nederland.

Paul Kersten: “wUrck is ontzettend blij en trots op deze nominatie. Hoewel het winnen van prijzen niet ons doel is, is de waardering voor Kerckebosch erg fijn voor alle mensen die zich jarenlang hard hebben ingezet voor de herontwikkeling van de wijk. Gezamenlijk hebben we het thema ‘wonen in de natuur’ werkelijkheid gemaakt. Natuurinclusief wonen voor iedereen! Sociale woningbouw, villa’s, starterswoningen, levensloopbestendige woningen staan in de verschillende deelgebieden door elkaar. Mensen wonen hier samen met elkaar, in en met de natuur.”

wUrck neemt het op tegen andere toonaangevende projecten van collega’s. Op 12 mei worden de winnaars bekend gemaakt tijdens het feestelijke eindfeest van de 100ste verjaardag van de NVTL.