Kerckebosch in Europees jaarboek landschapsarchitectuur

datum

07.12.2018

ga naar project:

Het ontwerp voor Kerckebosch is opgenomen in de vijfde editie van Landscape Architecture Europe, uitgegeven door Uitgeverij Blauwdruk. Een onafhankelijke internationale jury selecteerde 48 ‘baanbrekende projecten’ uit heel Europa, ontworpen of uitgevoerd in de periode tussen 2014 en 2016.

Kerckebosch wordt gepresenteerd als een voorbeeld van een tendens om landschapsarchitecten een bepalende rol te laten spelen in de vroegste planningsfase van ontwikkelingsprojecten en de jury vraagt speciale aandacht voor de kwaliteit van de uitvoering: ‘The siting of buildings, preservation of trees, and selection of lighting and materials creates a striking impression of living in a forest. Where development into forested areas is suitable, Kerckebosch provides an example of the care and outcomes that are possible.’

wUrck werkt al sinds 2009 aan de inrichtingsplannen voor de nieuwe wijk in de Zeister bossen, maar het einde begint in zicht te komen. Zo’n 80% van de wijk – die uiteindelijk zo’n 1000 woningen zal tellen – is inmiddels gerealiseerd.