Kerckebosch Zeist genomineerd voor NEPROM-prijs locatieontwikkeling 2021!

datum

14.10.2021

ga naar project:

Sinds 2009 werkt wUrck in opdracht van de wijkontwikkelings- maatschappij WOM Kerckebosch (gemeente Zeist en corporatie De Seyster Veste), in samenwerking met diverse projectontwikkelaars en architecten, oude en nieuwe bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties aan een integrale, ecologische, stedenbouwkundige, landschappelijk-natuurinclusieve, biodiverse en (sociaal-)duurzame uitwerking van het Masterplan.

De jury van de NEPROM-prijs heeft vijf projecten genomineerd voor de editie van 2021. Kerckebosch (Zeist), Strijp-R (Eindhoven), Little C (Rotterdam), De Hallen (Amsterdam) en Grote markt Oostzijde (Groningen) maken kans om op 25 november tot winnaar te worden uitgeroepen tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in Den Haag. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan een gemeente en één of meer marktpartijen gezamenlijk die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd. Een locatieontwikkeling met een grote maatschappelijke impact op de omgeving, die excelleert in leefbaarheid, gebruikswaarde, beleving en duurzaamheid.

De jury is van mening dat Kerckebosch naast de vier andere projecten een goed voorbeeld is van samenwerking tussen overheden en marktpartijen. tegelijkertijd blinkt het architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel uit.  De onderscheiding heeft betrekking op het gehele ontwikkelproces en op het bereikte resultaat. Met onze samenwerkingspartners zijn wij als wUrck heel trots op deze nominatie.