De liggers zijn geplaatst van de fly-over op Schiphol-Oost

datum

14.03.2017

ga naar project:

De brugdekliggers van de nieuwe fly-over ten behoeve van de HOV-baan Schiphol zijn gemonteerd. Een imposante klus voor Mobilis op het dynamische Schipholterrein. De combinatie Mobilis / van Gelder realiseert de HOV-baan Schiphol-Oost in opdracht van de Provincie Noord-Holland. In totaal zijn er vorige week 25 gebogen bruddekliggers gemonteerd met een totale lengte van 155 meter.

wUrck zorgt voor het architectonisch ontwerp en de landschappelijk inpassing van deze nieuwe vrij liggende busbaan en fly-over van de ringlijn op Schiphol-Oost. De continue groei van passagiers en werkgelegenheid op en rondom Schiphol zijn de aanleiding van de opwaardering van deze ringlijn rondom Schiphol tot een HOV-traject (Hoogwaardige Openbaar Vervoer Verbinding).
De fly-over wordt een herkenbaar beeldmerk van het HOV-traject en werkt als een ruimtelijke poort tot het beveiligde gebied van de luchthaven. Het ontwerp refereert op subtiele wijze naar de wereld van de luchtvaart, in zijn dynamische vorm en de materialisering.

Foto’s: Gerrit Serné