Officiële opening stationstunnel Bergen op Zoom

datum

10.03.2017

ga naar project:

Donderdagmiddag 10 maart is de stationstunnel van Bergen op Zoom officieel geopend door regiodirecteur Ines Plasmans van ProRail en wethouder Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom.

Het station vormt een belangrijke schakel tussen de woonwijk aan de Oostzijde en het centrum aan de Westzijde. Voorheen oogde het station en de buitenruimte versleten. Goede verbindingen ontbraken. Het stationsgebied was niet klaar om de toenemende reizigersstromen op een comfortabele manier te verwerken.

De opdracht voor wUrck was om een inrichtingsplan voor het stationsgebied te ontwerpen inclusief de revitalisering van de tunnel. wUrck is erin geslaagd om de verbindingen te versterken en een ruimtelijke koppeling te maken. Het verschil in karakters van de west- en oostzijde is versterkt door aan de oostzijde een groener beeld te creëren en vanuit de westzijde een stedelijk uiterlijk o.a. door het doorzetten van de materialisering van de binnenstad.

De reconstructie van de onderdoorgang is uitgevoerd door de aannemer Rasenberg in opdracht van ProRail en de gemeente Bergen op Zoom.