Opening fietstunnels Hoofddorp

datum

16.05.2017

ga naar project:

Onder muzikale begeleiding van een heus fietsorkest gevolgd door Hoofddorpse leerlingen te fiets zijn de twee fietstunnels onder de N201 vorige week officieel geopend door Derk Reneman, de portefeuillehouder van Vervoerregio Amsterdam en gedeputeerde Elisabeth Post.

In opdracht van BAM Infra heeft wUrck deze twee brede fietstunnels ontworpen. De stralend witte tunnels bieden het langzaam verkeer een veilige en aantrekkelijke verbinding onder de drukke ringweg van Hoofddorp door. Tevens vormen zij belangrijke schakels in het toekomstige regionale netwerk van fietssnelwegen tussen Haarlem, Schiphol en Uithoorn.

De vormgeving van de tunnels heeft een stoer karakter, verzacht door subtiele rondingen. Diep doorgetrokken groene taluds zorgen voor een zo open mogelijke verbinding van de toeritten met de omgeving. De wandafwerking van de lichte tunnelinterieurs verwijst op een lichtvoetige manier naar de genius loci. De westelijke tunnel, die van het centrum van Hoofddorp naar het Haarlemmermeerse Bos voert, is voorzien van een organisch golvend reliëf als voorbode van het Bos.  De oostelijke tunnel brengt de fietser van Hoofddorp naar Schiphol, en wordt verbijzonderd door een wolkenpatroon van ‘landingslichten’, oplichtende glazen reflectoren.

Lees hier het nieuwsbericht van de Provincie Zuid-Holland