Start bouw parkeergarage Ahoy

datum

14.12.2023

ga naar project:

Op 14 december is de bouw gestart van de nieuwe parkeergarage naast Rotterdam Ahoy. De betrokken partijen hebben op feestelijke wijze stilgestaan bij deze mooie stap in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid.

Op het oude parkeerterrein P3, naast het voorplein van Ahoy, wordt de nieuwe parkeergarage met daarin 628 parkeerplaatsen gerealiseerd. De parkeergarage bestaat uit drie verdiepingen en een begane grond. De parkeergarage is onderdeel van de zogenoemde Leisureplot. Bezoekers van Rotterdam Ahoy, het recent geopende Ibis Styles Hotel en in de toekomst de bioscoop kunnen hier hun auto parkeren.

De parkeergarage is ontworpen door wUrck architectuur stedenbouw landschap en Ballast Nedam Parking, en zal de garage ook realiseren.

De kop van de parkeergarage is voorzien van twee spiraalvormige hellingbanen, die fungeren als opvallende blikvangers bij de entree van Rotterdam Ahoy. De parkeergarage is voorzien van een gevel met lamellen van driekleurig geanodiseerd aluminium, verlicht met speciale sfeerverlichting om het feestelijke karakter van Rotterdam Ahoy te versterken. Als een gordijn opent de gevel zich naar een uitnodigend en transparant hoofdtrappenhuis, dat bezoekers begeleidt richting het Zuiderparkplein.

De parkeergarage wordt onder meer voorzien van refurbished verlichtingsarmaturen en wordt aangesloten op de Urban Water Buffer, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de duurzaamheidsdoelstellingen van alle betrokken partijen.

De symbolische eerste paal werd door Saskia Vernooij van Rotterdam Ahoy in de grond geslagen.

De bouw van de parkeergarage wordt naar verwachting eind 2024 afgerond.