nl | en |
youtube twitter linkedin facebook instagram

‘Tuin der herinnering’ < >

datum

29.02.2012

ga naar project:

Na de positieve reacties van het schoolbestuur en de gemeente Assen blijkt nu ook de buurt het bijzondere ontwerp voor de nieuwbouw van het van Goghcollege in Assen te waarderen. wUrck kreeg in 2011 de opdracht om samen met de architect van het schoolgebouw, 19 Het Atelier uit Zwolle, het ontwerp te maken voor de buitenruimte.

Bijzonder aan het ontwerp is dat de huidige school niet volledig gesloopt gaat worden maar delen van de constructie gehandhaafd blijven en als “Tuin der Herinnering” zullen gaan functioneren als nieuwe buitenruimte. De sterrenkoepel blijft gehandhaafd en een aantal kolommen, vloeren en de (fietsen)kelder zullen samen de nieuwe tuin gaan vormen. Rondom de nieuwe school komt een weelderige natuurtuin en er wordt veel ruimte ingericht voor sportfuncties.

wUrck heeft met dit plan ingezet op eenvoud en duurzaamheid door zo veel mogelijk te hergebruiken van het bestaande schoolgebouw, maar bestaande verhardingsmaterialen en sloopmateriaal van de bestaande school te recyclen tot nieuwe verharding en meubilair. Momenteel vindt de aanbesteding van de bouw plaats en verwacht wordt dat begin deze zomer gestart wordt met de bouw.