nl | en |
youtube twitter linkedin facebook instagram

Voortgang werkzaamheden Natuurbrug Zeepoort < >

datum

19.01.2017

ga naar project:

De werkzaamheden voor de Natuurbrug Zeepoort in Bloemendaal vorderen in rap tempo. Deze week wordt een verbinding gemaakt tussen het fundament van de brug aan de noordzijde en de middenondersteuning. Charles Duiff, fotograaf en verslaggever, heeft hiervan een mooie beeldblog gemaakt op de nieuwswebsite van Bloemendaal met prachtige, zonnige foto’s van de bouw. Bekijk hier de beelden.

Een nieuwe ecologische verbinding
Natuurbrug Zeepoort wordt een nieuwe ecologische verbinding voor het natuurgebied Zuid-Kennemerland. De natuurbrug verbindt de natuur van de waterleidingduinen weer met het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Door de brug wordt de versnippering van de natuur herstelt, veroorzaakt door de aanleg van wegen en de spoorlijn. Door de brug krijgen planten en dieren weer een groter aaneengesloten leefgebied en meer mogelijkheden om zich voort te planten en te verspreiden.

Kruispunt van natuur en cultuur

In het ontwerp van de Natuurbrug Zeepoort wordt de brug opgevat als een (ongelijkvloers) kruispunt van natuur en cultuur. Vanaf een afstand is de ingreep ingetogen en subtiel en blijft het beeld van het landschap dominant. Hoe dichter de natuurbrug wordt benaderd, hoe prominenter de nieuwe constructie wordt ervaren als een markante plek; een theater in de duinkom.

Lees hier meer over het project

(Foto: Charles Duijff)