wUrck finalist op het Lamp Awards gala

datum

17.06.2019

ga naar project:

In april werd bekend gemaakt dat fietsparkeergarage Strawinskylaan uit 502 inzendingen voor de internationale Lamp Award was geselecteerd als een van de zes finalisten in de categorie Indoor Lighting. Tijdens een driedaags evenement, afgesloten met een gala, volgde vorige week in Barcelona de prijsuitreikingsceremonie. Helaas geen eerste prijs voor de Strawinskylaan, die ging ex aequo naar het Europese hoofdkantoor van Bloomberg in Londen en het Duitse Ivoormuseum in Erbach.

Niettemin waren er lovende woorden voor het ontwerp dat wUrck in samenwerking met Lichtontwerpers.nl maakte voor de Amsterdamse stalling. De jury, bestaande uit lichtontwerpers Roger Narboni (Frankrijk), Uno Lai (Taiwan), Paul Nulty (Verenigd Koninkrijk) en Pascal Chautard (Chili), lichtkunstenaar Aleksandra Stratimirovic (Zweden), architecten Hilde Léon (Duitsland) en Antonio Ruiz Barbarin (Spanje), en interieurontwerper Mercedes Isasa (Spanje), formuleerde het zo: ‘Unique layers of light create permeability and rhythm that elevates a functional bicycle space into a beautiful, ethereal environment that becomes a destination and encourages use.’

De achtste editie van de tweejaarlijkse Lamp Awards trok inzendingen uit 42 verschillende landen. Het afsluitende gala werd bezocht door 500 professionals uit de lichtsector en vond plaats in een reusachtig droogdok in de haven van Barcelona, waar de deelnemers per schip naartoe werden vervoerd. De avond werd ingeleid door Ignasi Cusidó, ceo van Lamp, voorgezeten door tv-journalist Bibiana Ballbè en muzikaal opgeluisterd door de Always Drinking Marching Band.

Op de foto hierboven de finalisten van de categorie Indoor Lighting, met Oriol Casas Cancer (wUrck) en Kees van de Lagemaat (Lichtontwerpers.nl) als tweede en derde van links.

Fotografie: Marco Sanchez