Een uniek lichtkunstwerk verlicht de wijk Kerckebosch!

datum

02.03.2017

ga naar project:

De Kerckeboschlaan kronkelt door het bos van de wijk. De weg wordt ’s avonds verlicht door bijzondere armaturen ‘de Roodkapjes’; een verlichtingsplan van wUrck, gemaakt samen met Philips. De Kerckeboschlaan heeft er nu nóg een nieuwe laag bijgekregen in de vorm van kunst: de Goboverlichting. Deze bijzondere verlichting is ontworpen door kunstenares Lenneke van der Goot en is deze week ‘live’ gegaan. Door middel van een projector worden er beelden geprojecteerd op de grond.

Op de kop van elke woonscheg, in totaal 5, zal een Gobo-lichtprojectie de entree naar de woonbuurten toe markeren. De projectiebeelden laten dieren zien die in de woonwijk Kerckebosch leven. Elk dier is in een cirkelvormige projectie afgebeeld op de grond, elk met een andere achtergrondkleur en -patroon: een uil, ree, vleermuis, zandhagedis en vos (zie ook afbeelding van west naar oost). Elke projectie is uniek, zodat iedere woonbuurt zijn eigen persoonlijke en herkenbare lichtkunstwerk heeft.

De woonwijk Kerckebosch wordt samen met de bewoners vormgegeven. Het plan komt grotendeels integraal tot stand met de huidige buurtbewoners, die veel van hun wijk en de natuur houden. Doordat de Gobo-projectie natuur en cultuur laat samensmelten, zal het de betrokkenheid van de bewoners nog meer stimuleren. Het Gobo-project is de eerste van een drietal kunstprojecten die zullen komen in de wijk Kerckebosch.