nl | en |
youtube twitter linkedin facebook instagram

Fietswarenhuis < >

project

Fietswarenhuis

plaats

Amsterdam

opdrachtgever

  • Gemeente Amsterdam

planteam

  • Oriol Casas Cancer
  • Stephan Nierop
  • Edu Lamtara
  • Ruben Bodéwig

ontwerp

2014

in samenwerking met

  • IGG Bointon de Groot bv
  • Laurent van Mansfeld (Volker Staal en Funderingen)

Breng via dit formulier iemand op de hoogte van dit project!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwe winkelformule
Het fietswarenhuis is een ruimte in een voormalige V&D van circa 1600 vierkante meter verdeeld over begane grond en een kelder. De fietsenstalling is semi-openbaar en heeft een inchecksysteem dat ervoor zorgt dat er wordt afgerekend op basis van de parkeerduur.

Parkeerdruk
Met de groei van het fietsgebruik in Amsterdam in de laatste jaren is ook de fietsparkeerdruk aanzienlijk toegenomen. Een chaos van geparkeerde fietsen die de openbare ruimte overspoelt is niet zelden het gevolg. Op verschillende binnenstedelijke locaties, zoals bij het Rokin, lijkt de beschikbare ruimte te beperkt om de noodzakelijke uitbreiding van parkeermogelijkheden te kunnen realiseren. De Gemeente Amsterdam is daarom op zoek naar slimme en tegelijk duurzame oplossingen.

Automatiek
De fietsenstalling in de voormalige V&D wordt in twee verdiepingen georganiseerd. Op de begane grond worden dubbellaagse fietsenrekken geplaatst. De kelder wordt gebruikt om een geautomatiseerd fietsenrekkensysteem te implementeren. De fietsen worden op de begane grond ingeleverd en vervolgens volledig geautomatiseerd ondergronds gestald.

gerelateerde projecten

Fietskathedraal

Amsterdam

Fietsboulevard

Amsterdam