nl | en |
youtube twitter linkedin facebook instagram

Scholencampus Kerckebosch < >

project

Scholencampus Kerckebosch

plaats

Zeist

opdrachtgever

  • WOM Kerckebosch

planteam

  • Paul Kersten
  • Oriol Casas Cancer
  • Lucia Longoni
  • Jakob Grambow
  • Siske van Hoof

ontwerp

2010-2011

in samenwerking met

  • BDP khandekar

fotografie

Jakob Grambow en Jan de Vries

Nieuws

Breng via dit formulier iemand op de hoogte van dit project!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De wijk Kerckebosch Zeist zal de komende decennia een grote verandering ondergaan. De grote flats die nu in het bos liggen maken plaats voor een volledig nieuwe wijk met diverse woonvormen conform het Scheggenmodel. De wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch (gemeente Zeist en corporatie De Seyster Veste) maakt samen met de bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit de omgeving dit integrale ontwerp.

wUrck maakt voor de WOM voor de gehele wijk de deelinrichtingsplannen zoals voor de verschillende scheggen, de hoofdinfrastructuur en overige plangebieden zoals ‘het centrale speelplein’.

Rond het centrale speelplein worden de bestaande scholen samen gevoegd tot een nieuwe ‘brede school’. Samen met de bestaande scholen ‘Het Kraaiennest’ en ‘De Stuifheuvel’ ontstaat een centraal school- en buurtplein. Het ontwerpproces is intensief en zal samen met alle betrokkenen een succes gaan worden in de loop van de komende jaren. wUrck heeft samen met de school ‘De Stuifheuvel’ een ontwerp voor de buitenruimte gemaakt dat aansluit bij de visie op het centrale speelplein.

Uitgangspunten van het ontwerp zijn; optimaal gebruik maken van de bosrijke omgeving, milieu en natuur educatie voor kinderen, het behouden van bestaande landschappelijke elementen zoals stuifheuvels en dennenbomen en speeltoestellen met een natuurlijke uitstraling. Daarnaast is het schoolplein van betekenis voor wijk en buurt als verblijf en speelplek. Daarbij benut de scholengemeenschap samen met de instanties CCZ en MFA (Multi Functionele Accommodatie) optimaal elkaars voorzieningen.

Vooruitlopend op de samenvoeging van de scholengemeenschappen heeft wUrck de nieuwe hoofdinfrastructuur ontworpen waarbij, met behoud van de bestaande bomenlaan, een fietsverbindingen, kiss & ride zone langs Hoog Kanje, kort en lang parkeren en parkeren voor collectief vervoer nauwkeurig is ingepast. Veilig en passend in een bosrijke omgeving.

gerelateerde projecten

ReflectionZeist

Zeist

Kerckebosch

Zeist

CS Vincent van Gogh

Assen