nl | en |
youtube twitter linkedin facebook instagram

Paul Kersten <

name

Paul Kersten

function

partner / landscape architect

curriculum vitae

e-mail

Paul Kersten (1966) is geregistreerd landschapsarchitect en studeerde in 1990 af aan de Internationale Agragische Hogeschool Larenstein te Boskoop. Sinds 2006 is hij mede-oprichter / partner van wUrck.

Vòòr de oprichting van wUrck was hij ontwerper bij de gemeenten Tilburg en Roosendaal en later als landschapsarchitect/projectleider werkzaam bij VHP s+a+l in Rotterdam. Vanuit een generalistische ontwerphouding is hij actief geweest binnen de verschillende ontwerpdisciplines en op alle schaalniveaus.

Enkele spraakmakende gerealiseerde of in uitvoering zijnde ontwerpen van zijn hand zijn o.a. de Pleinen van de Zuidtangent, Bataviastad in Lelystad, De Dongezone, Koolhoven en de Frankische Driehoeken in Tilburg, Stichtse Kant in Almere, De Randweg A2 Eindhoven en de stationspleinen van Lelystad en Haarlem.

Zijn kennis van ecologische principes en natuurlijke processen integreert hij altijd al in al zijn ontwerpen met duurzame plannen als vanzelfsprekend resultaat.

Sinds 2008 is hij lid van de adviescommissie stedelijk groen van de Gemeente Tilburg. Daarnaast is hij lid van de kwaliteitsteams van Blixembosch Noordoost/Eindhoven, Koolhoven/Tilburg en Kerckebosch/Zeist.

Stationsplein en Rode Loper Haarlem

Haarlem

Koolhoven

Tilburg

Randweg A2

Eindhoven

N322

Beneden-Leeuwen / Druten