Oriol Casas Cancer

name

Oriol Casas Cancer

function

partner / architect / stedenbouwkundig - en landschapsadviseur

curriculum vitae

e-mail

Oriol Casas Cancer (1972) is als architect afgestudeerd aan de Escola Tecnica Superior d’arquitectura de Barcelona (2000). Door middel van verschillende beursen heeft hij onder anderen aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) gestudeerd en een Master in stedenbouw in de Fundación Politécnica de Barcelona gedaan. Sinds 2006 is hij mede-oprichter/partner van wUrck.

Voor de oprichting van wUrck was hij architect bij VHP s+a+l in Rotterdam en CCRS stedenbouwkundigen in Barcelona. Vanuit een generalistische ontwerphouding is hij actief geweest binnen de verschillende ontwerpdisciplines en op alle schaalniveaus. Hij is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig masterplan Meerrijk (2001), voor het ontwerp van het transferium Barneveld-Noord (2005) en de inrichting van het stationsplein Haarlem (2009).

Hij is vooral een ontwerper die geniet van zowel het vormgeven van de architectuur, openbare ruimte als de stad. De vertaling van de ambities van een abstracter hoger schaalniveau tot aan het specifieke detail en het bewaren van deze ambities tijdens het ontwerp proces vatten zijn werkwijze samen.

Hij combineert zijn professionele carrière met gastdocentschappen aan de TU Delft en de Academies van Bouwkunst van Rotterdam en Amsterdam.

Smitsvestbrug

Bergen op Zoom

Stationsplein en Rode Loper Haarlem

Haarlem

Meerrijk Blok A

Eindhoven

Fietssouterrain

Haarlem

Transferium Barneveld Noord

Barneveld